Skip links

Πολυκατοικία στο Παλαιό Φάληρο

Η πολυκατοικία αποτελείται από επτά (7) ορόφους κατοικιών επί pilotis με βοηθητικές χρήσεις στο υπόγειο. Το ισόγειο περιλαμβάνει την κεντρική είσοδο του κτιρίου με πρόσβαση στο κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο, ενώ ο κύριος όγκος του κτιρίου (όροφοι Α’ έως Ζ’) περιλαμβάνει συνολικά δέκα (10) διαμερίσματα.

Τοποθεσία

Παλαιό Φάληρο, Αττική

Τύπος κατοικίας

Πολυκατοικία

Τετραγωνικά

1.225 m²

Χρονολογία

Υπό κατασκευή

Οι τυπολογίες των διαμερισμάτων ακολουθούν ορισμένες κοινές αρχές σχεδιασμού, παρότι διαφέρουν σε μέγεθος και εσωτερική διαρρύθμιση. Διαμορφώνονται μικρότερα διαμερίσματα στους τρεις πρώτους ορόφους και οροφοδιαμερίσματα τριών υπνοδωματίων στους τέσσερις τελευταίους. Όλοι οι χώροι κύριας χρήσης (καθιστικά και υπνοδωμάτια) έχουν πρόσβαση σε ανοικτούς εξώστες, ώστε οι εσωτερικές ροές να εκτονώνονται σε εξωτερικούς-υπαίθριους χώρους.

Στόχος του έργου ήταν η δημιουργία μιας πολυκατοικίας που να διαφοροποιείται σε επίπεδο ογκοπλασίας, αλλά να εντάσσεται ομαλά στο αισθητικό κλίμα και το πνεύμα της συνοικίας, με διακριτό χαρακτήρα. Αφενός, η ογκοπλασία στηρίχθηκε πρωτίστως στις εναλλαγές βάθους, φωτός και σκιάς, πλήρους και ανοικτού, ενώ το χρώμα χρησιμοποιήθηκε για να προσδώσει ένταση στις υπάρχουσες διαφοροποιήσεις των μορφών και επιφανειών.

Αφετέρου, οι αισθητικές και κατασκευαστικές απαιτήσεις ικανοποιούνται συνδυαστικά στη διαχείριση των όψεων με τη δημιουργία ογκοπλαστικών στοιχείων - αρχιτεκτονικών προεξοχών και την εναλλαγή χρωμάτων στα επιχρίσματα, με την κατασκευή έρκερ για λειτουργικούς και μορφολογικούς σκοπούς αλλά και με την ενσωμάτωση των τεχνικών δικτύων στο κέλυφος του κτιρίου.

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη.
Εξερευνήστε
Σύρετε