Skip links

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

2

Αναζητούμε, προτείνουμε και υλοποιούμε το επιθυμητό και βέλτιστο αποτέλεσμα σε κάθε μελέτη.

.01 .01

Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός

Αναλαμβάνουμε τον πλήρη αρχιτεκτονικό σχεδιασμό έργων και χώρων διαφορετικής κλίμακας και χρήσης. Από την ανακαίνιση μεμονωμένου διαμερίσματος έως τη συνολική μελέτη κτιρίου και τη διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, σχεδιάζουμε πάντα με γνώμονα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες του εκάστοτε έργου.

Τα εγγενή στοιχεία όπως η θέση, η τοπογραφία, ο προσανατολισμός, το τοπίο, οι κλιματολογικές συνθήκες και ο περιβάλλων χώρος, μας καθοδηγούν ώστε να εντάξουμε αρμονικά τις ανάγκες του χρήστη στις υπάρχουσες συνθήκες. Σταθερός μας στόχος είναι να προσεγγίζουμε τα έργα όχι μόνο τεχνικά, αλλά και εννοιολογικά, αντικατοπτρίζοντας τη σημασία της αρχιτεκτονικής σύνθεσης ως καταλύτη στη διαμόρφωση χώρων διαχρονικών, όπου η λειτουργία και η αισθητική είναι άρρηκτα συνδεδεμένες σε έναν εσώτερο, ιδιότυπο χαρακτήρα.

.02 .02

Μελέτες

Πέραν της αρχιτεκτονικής μελέτης, οι υπόλοιπες μελέτες μηχανικού αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι οποιουδήποτε έργου κατασκευής ή διαχείρισης ακινήτου. Στις σύγχρονες οικοδομικές άδειες, όλες οι μελέτες πλαισιώνουν και αλληλοεπιδρούν άμεσα με τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. Παράλληλα όμως, κάθε μελέτη μπορεί να εκπονηθεί μεμονωμένα ή συνδυαστικά, ανάλογα τις ανάγκες. Συχνά παραδείγματα αποτελούν οι τοπογραφικές μελέτες για δήλωση στο κτηματολόγιο ή μεταβιβάσεις ιδιοκτησιών, οι ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες για έκδοση άδειας λειτουργίας ή αυτονόμησης και εγκατάστασης νέων συστημάτων, οι μελέτες στατικής επάρκειας για ειδικές περιπτώσεις κατασκευών και άλλα.

Σε συνεργασία με την ομάδα της Iδαίον έχετε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσετε τα ζητήματα που προκύπτουν κατά τη διαχείριση του ακινήτου σας είτε μεμονωμένα είτε στο σύνολό τους, αποφεύγοντας τις αποσπασματικές μελέτες και την περιττή γραφειοκρατία.

.03 .03

Κατασκευή

Κάθε επέμβαση σε ακίνητο επιφέρει ένα μικρότερο ή μεγαλύτερο εργοτάξιο, όπως ακριβώς και η ανέγερση μιας νέας οικοδομής. Στα πλαίσια των υπηρεσιών μας, αναλαμβάνουμε την οργάνωση των επιμέρους εργασιών, το συντονισμό των συνεργείων, την επίβλεψη και την ολοκλήρωση της κατασκευής, διασφαλίζοντας την εφαρμογή των προδιαγραφών ποιότητας και ασφάλειας.

Παρότι η κατασκευή θεωρείται ανεξάρτητη από τη φάση σύνταξης μελετών και μπορεί να υποστηριχθεί ως τέτοια, είναι πάντα προτιμητέο να υπάρχει συνολική παρακολούθηση του έργου και στενή συνεργασία των επιμέρους παραγόντων από την αρχή έως το τέλος.

Συμμετέχουμε, επίσης, και στην κατασκευή έργων υποδομής (π.χ. ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις) συνδυάζοντας την πολυετή εμπειρία της Ιδαίον με το ευρύ ακαδημαϊκό υπόβαθρο και τη σύμπραξη με εξειδικευμένους συναδέλφους και τεχνικούς.

.04 .04

Άδειες και λοιπές υπηρεσίες

Μία οικοδομική άδεια συνήθως αναφέρεται σε εργασίες μεγάλης έντασης όπως ανέγερση, κατεδάφιση, προσθήκη και άλλες αντίστοιχες ενέργειες σε ένα κτίριο ή οικόπεδο, ενώ η έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας (ΕΕΔΜΚ, ευρέως γνωστή ως άδεια μικρής κλίμακας) αφορά πλήθος ηπιότερων εργασιών όπως η καθαίρεση εσωτερικών τοίχων, η αυτονόμηση του συστήματος θέρμανσης κ.α. Στην περίπτωση της άδειας λειτουργίας επαγγελματικών χώρων, παρέχουμε τα ενδεδειγμένα κάθε φορά έγγραφα, όπως αυτά ορίζονται από επιμέρους διατάξεις.

Παράλληλα, η έκδοση ηλεκτρονικής ταυτότητας και η τακτοποίηση αυθαιρέτων (υπαγωγή στο Ν.4495/17) αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για τη διεκπεραίωση γραφειοκρατικών διαδικασιών όπως η μεταβίβαση ακινήτων (αγοραπωλησία, γονική παροχή κλπ).

Στην Ιδαίον αναλαμβάνουμε την έκδοση αδειών παντός τύπου καθώς και τον έλεγχο ακινήτων προς μεταβίβαση με το σύνολο των επιπρόσθετων ενεργειών που μπορεί να προκύψουν, όπως την εκπόνηση στοχευμένων μελετών, νομιμοποίηση αυθαιρεσιών, έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης κοκ.

.05 .05

Ενεργειακή Αναβάθμιση

Μέσα από την πολυετή εμπειρία και την ενασχόληση με προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης (εξοικονομώ, ΥΜΕΠΕΡΑΑ, ΗΛΕΚΤΡΑ) σε μικρά και μεγάλα ακίνητα (διαμερίσματα – κτίρια κατοικιών, γραφείων, σχολικά και πανεπιστημιακά, νοσοκομειακές μονάδες, ξενοδοχεία), σας παρέχουμε ενεργειακά αποδοτικές λύσεις στον κτιριακό και μηχανολογικό σχεδιασμό του κτιρίου σας.

Προσφέρουμε επίσης λύσεις υψηλού επιπέδου βιοκλιματικού και οικολογικού σχεδιασμού στην κατασκευή, βάσει των ευρωπαϊκών προδιαγραφών και άλλων περιβαλλοντικών προτύπων και εντάσσουμε νέες τεχνολογίες που επιτρέπουν τη δημιουργία «έξυπνων σπιτιών». Ένα Smart Home ή κτίριο ή διαμέρισμα, παρέχει στους χρήστες άνεση, ασφάλεια, οικονομία, προσαρμοστικότητα και μεγαλύτερο έλεγχο στη διαχείριση συσκευών και συστημάτων. Πρακτικά, αναβαθμίζουμε και συντονίζουμε τον τεχνολογικό εξοπλισμό και τα δίκτυα του ακινήτου σας (καλωδιώσεις, διακόπτες, αισθητήρες, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές κλπ.) ώστε να ελέγχετε αυτόματα ή/και εξ αποστάσεως πολλαπλές καθημερινές λειτουργίες, όπως η ενεργοποίηση φωτισμού, συναγερμού, θέρμανσης/ψύξης κ.α. σύμφωνα με τις  ανάγκες σας.

.06 .06

Δημόσια Έργα

Η Ιδαίον είναι κάτοχος εργοληπτικού πτυχίου 1ης τάξης στις ακόλουθες κατηγορίες έργων : Οικοδομικά – Υδραυλικά – Οδοποιία – Λιμενικά – Έργα Πρασίνου – Ηλεκτρομηχανολογικά – Βιομηχανικά – Ενεργειακά – Καθαρισμού και Επεξεργασίας Νερού, Υγρών Στερεών και Αερίων Αποβλήτων. Αναλαμβάνουμε με συνέπεια και επαγγελματισμό την εκτέλεση υψηλής ποιότητας και ακρίβειας δημόσια έργα με γνώμονα την περιβαλλοντική συνείδηση της εταιρείας. Τα μέλη της εταιρείας έχουν παρουσία άνω των 10 ετών στην κατασκευή δημόσιων έργων και το προσωπικό της διακρίνεται από την υψηλή τεχνογνωσία και την άρτια κατάρτιση τους.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6

Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία, για αξιολόγηση εργασιών και υπολογισμό κόστους.

Διευθύνσεις

Αθήνα
Αθανασίου Διάκου 26, Ζωγράφου
Κυκλάδες
Νάουσα, Πάρος

Τηλέφωνο

21 0775 7114

Email

info@idaionte.gr

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη.
Εξερευνήστε
Σύρετε